Lavanta yağının sakinleştirici etkisi aynı zamanda stresi ve esefyı hafifletmeye, nedeniyle gaflet kalitesini iyileştirmeye yardımcı olur. Ağrı kesici (analjezik) özellikleri ile baş dertsı ve kas ağrılarının giderilmesine bile katkıda bulunur.
Lavanta; gülde evetğu gibi, insanlık zamanı boyunca her boyutta şifa yürekin kullanılmış tıbbi ve aromatik bitkilerden bir tanesidir. Aromaterapide de sayısız faydalarından dolayı sık sık kullanılmaktadır.
Lavanta evetğı nasıl kullanılır? Duyarlı bir cildiniz yoksa Lavanta yağı doğrudan cilde uygulanabilir. Duygun strüktürdaki ciltlerde tahriş yapabilir.
Enerjinizi Fazlalıkrabilir: Lavanta evetğının, soy deveranını özendirme edici etkisi vardır. Bu özelliği, oksijen ve gıda maddelerinin vücutta elan faal dağılımını sağlamlayarak genel enerji seviyelerini pozitifrabilir.
Uç Kanalıyla Kullanımı: Esansiyel evetğların dâhilsel olarak tüketilmesi çoğu kez önerilmez ve lavanta yağı da bu kapsamdadır. Lavanta yağının kavşak aracılığıyla alınması, işkembe rahatsızlıklarına, bulantıevet ve hatta toksisiteye niye kabil.
Buradaki tanım tıbbi zemin yağlar ile münteşir olarak bilinen eczane ve parfümerideki diğer aromatik maddeler arasındaki farkı açıkça ortaya koymaktadır.
Ancak, bu etkilerin tam olarak nasıl meydana geldiği ve lavanta evetğının bu etkilere ne derece ulamada bulunduğu konusunda elan okkalı fasılaştırmaya ihtiyaç vardır.
Ancak, esans yağlarının yararlanmaı hakkında fen sahibi edinmek ve gerçek dozajlarda almak önemlidir.
·Aynı zamanda günten gelen zararlı UVA ışınlarına karşı doğal bir filtreleme katkısızlar. Özellikle susam yağı, Hindistan cevizi yağı güneş ışınlarına karşı here natürel bir müdafaa sağlar.
Esans ile parfümün farkı denildiğinde ikinci olarak tasarruf şeklindeki fark rahatıllara gelmektedir. parfümler ekseriyetle spreyle kullanılırken esanslar damlalıkla kullanılmaktadır.
Lavanta evetğı hassaten vecayan kasları ferahlatmak yürekin ve evde tabii dezenfektan olarak kullanılabilir.
Nemlendirici Yardım: Sıkışık nemlendirme özelliği bulunan lavanta uçucu yağı cilt bakım rutinlerinde çoğunlukla arazi kırmızııyor. Özellikle cilt kuruluğu gibi şikayetleriniz varsa lavanta uçucu yağı sebebiyle cildinize ihtiyaç duyduğunu nemi geri kazanmıştırrabilirsiniz.
Seyreltilmemiş uçucu yağlar ciltte tahrişe sebep olabilir. Bu nedenle lavanta yağını taşıyıcı bir evetğ ile seyreltmek önemlidir.
Şampuan ile Karıştırma: Birkaç damla lavanta yağını alışılagelen şampuanınıza ekleyerek saçınızı yıkayabilirsiniz.